www.ScubaDiving.hu

Fotók a nagy kék óceánokból
Bali - az Istenek szigete
Barátok Közt
csak úgy
Ketyerék
Amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni...
CP950, 990
Emlékek a múltból
ADRENALIN!!!!!!!
Hideg vízben is van élet!
hihi
Hírek Baliról!
De csak ha dícsérsz! :-))
Amikor az embert a CORA-ban is átvágják

Lassan olyan a Bali Post, hogy átnevezhetném a "Válogatott duzzogásaim"-nak.
De mit tegyek? Megpróbáltak átverni, és ezt én duzzogva tudom csak tudomásul venni.

Barátaim reakciója a következő volt:
- Most ebben mi a furcsa? Mindenütt bepróbálkoznak!

Nekem azonban ez nem tetszik. Mi az hogy bepróbálnak mindenütt? Össznépi nagy játékká vált hogy átverjük egymást, vagyis amikor a kör körbeért, akkor mindannyian átverve érezzük magunkat, de pénzben ugyanott vagyunk?

Ez beteg dolog. Sajnos azonban ez van. Aki kivonja magát a dologból, az beszívja, de rendesen. Nesze neked, hogy légy becsületes meg minden!

Valahogyan én továbbra is hiszek abban, hogy ha átvertek, akkor nem elfogadom, hanem megpróbálok tenni ellene. Például azzal, hogy leírom.

2004. június 1. CORA Törökbálint.

Feleségemmel úgy döntöttünk, hogy behajítunk valami kaját a CORA-ban. Olyan guszta volt a legtöbb, és ráadásul nem is drága! Nos, akkor kérünk ezt, azt, ilyet, olyat, mindenből egy kicsit, így mulat egy igazi magyar! ;-)

A cekk azonban megdöbbentő lett. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy a csőben sült zöldségekből nem egy kocka 154Ft, hanem 10dkg! Mellékesen jegyzem meg, ezt ki kellett volna írni, úgy fair, de ez nem történt meg. Aki nem figyel oda, az bűnhődjön, szóval mindegy. Fizetésnél a műanyag tálca szélére ragaszgatott kis vonalkódos matricákat vette le a pénztáros, és megérdemelt kajánkkal elvonultunk. De csípte a szememet hogy ennyit fizettünk egy laza kis kajáért, szóval kitettem magam elé a blokkot, és elkezdtem tanulmányozni.

Aha, ezen a számlán kétszer számlázták nekem a csőben sült zöldségeket! Visszamentem, és megkértem adják vissza a pénzem. Egy kis tanácstalanság után elfogadták, hogy nehezen jön ki kétszer pontosan 0.278 kg kaja. Közölték velem, hogy az információn visszakaphatom a pénzem.

Kajáltam tovább, és a rózsaszín papírfecnin egyszer csak felfedeztem, hogy a minifasírt címszó alatt is van duplikáció. Igazából ezt csak egyszer ettük meg, miért is fizessünk érte kétszer? Újra a hölgyek elé járultam, és megmutattam.
- Jajj, bocsánat, talán közben hozzámszóltak, és újra beolvastam... - szólt a válasz.
- Sajnos nem történt ilyen, emlékszem, itt álltam. - mondtam én. Nézzük már meg azokat a kinyomtatott fecniket, talán kiderül, hogy kétszer olvasta be a vonalkódot, vagy esetleg kétszer lett kinyomtatva?

Szerintem kikövetkeztethető. Míg minden más blokk és matrica szépen gyűjtve ott volt, a vonalkódok elpárologtak! Max 5 merc alatt, egyszercsak nyomuk veszett...

Ekkor már egy kicsit ideges lettem. Újbóli átolvasásra kiderült, hogy a rizi-bizi helyett (véletlenül!) sikerült valami héjas burgonyát számlázni. Ugyan a rizi-bizi 40Ft/10dkg, a burgonya 140Ft/kg! Hoppá.

Ekkor a hölgy aki kiszolgált (más volt a pénztáros) elővett a zsebéből pénzt, és felajánlotta hogy kifizeti a félreszámlázott tételt, vagyis a rizs és a burgonya közötti 218Ft túlszámlázást. Megmondtam nekik, hogy vagy visszaadják a teljes túlszámlázást, vagy semmit, majd átveszem az információn.

Kis fejszámolás:

A rizs helyett burgonya számolva: + 218 Ft
Mini fasírt: + 57 Ft
Csőben sült zöldségek: 428 Ft
Mindösszesen 703 Ft

A számla végösszege (helyesen számlázva) lett volna: 897 Ft
Rátettek 703 Ft-ot becstelenül, így lett 1.600Ft.
Vagyis 78%-kal túlszámláztak!

Az információn visszaadták a pénzem, és bocsánatot kértek. Mindenképpen kivizsgáljuk - mondták. Ugyanis egy tétel félreütve - olyan előfordul. De 3 tétel, és majdnem kétszer annyit számlázva???

A tanulság:
Egyik nagy cég sem kivétel. Ott is emberek dolgoznak, és mivel nem jól megfizetve, sok melóval (na sajnálni nem fogok senkit aki lopni próbál tőlem), akkor lopnak.
Nesze neked bizalom!

És üzenem azoknak akik lopnak: MINDEN alkalommal amikor ilyen történik velem, először is leordítom a haját a fejéről, botrányt csapok (akkor a főnök is megjelenik tuti), és - ha lehetőségem adódik - akkor feljelentem. Tessék próbálkozni!

Fontos megjegyeznem, hogy a linket, és egy rövid magyarázatot elküldtem a CORA-nak is. A válasz megjött kevesebb mint 2 óra alatt! Döbb, és gratula!

Magyarország, 2004 június 2.

<< vissza